Feelgoodtrening mot vonde knær

Feelgoodtrening mot vonde knær

Skrevet av Feelgood
Har du smerter i knærne? Da vet du hvor inngripende det kan være for din livskvalitet og din evne til å være aktiv i hverdagen.

Knesmerter kan stamme fra en rekke årsaker, fra artrose og idrettsskader til overbelastning og muskelubalanse. Uavhengig av årsak så er det viktig å ta de riktige grepene for å minske smerten og se til at man har friske og vellfungerende knær.

For selv om knærne brukes konstant i hverdagen vår, blir vi ofte ikke klar over hvor mye vi behøver friske knær før hver bevegelse er smertefull. Når det skjer, kan ønsket om å finne en effektiv smertelindring bli altoppslukende. Samtidig kan tanken på å starte med trening være skremmende når du opplever smerter og ubehag i knærne. Mange kvier seg, kanskje på grunn av frykten for å "trene feil" eller for å "gjøre vondt verre". Men én ting er sikkert – å unngå kne-trening vil ikke forbedre situasjonen, snarere tvert imot.

 

Det er her Feelgood-trening kommer inn i bildet. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan Feelgood gir deg kne styrkende trening som kan bidra til et mer aktivt og smertefritt liv.

Smerte i knærne kan virke hemmende på livskvaliteten.

Smerte i knærne kan virke hemmende på livskvaliteten.

Skånsom trening som skaper robuste knær

Ved å tilby en skånsom og kontrollert tilnærming til trening, kan Feelgood hjelpe deg å håndtere knesmerter, styrke knærne dine og forbedre din livskvalitet uten å forverre dine symptomer. Det oppnår vi med hjelp av våre tolv unike motoriserte treningsmaskiner, som ingen andre treningskjeder på markedet kan tilby. Disse treningsmaskinene fungerer som tolv ulike personlige trenere som leder deg gjennom treningsøkten, og hver maskin retter seg mot ulike muskelgrupper. Du tilbringer 3 minutter på hver maskin, og sammen danner de en skreddersydd treningsrunde som trener og aktiverer hele kroppen på omtrent 40 minutter. Maskinene er nøye utformet for å redusere risikoen for skader, maksimere muskelaktivering og sikre en skånsom, men effektiv belastning for ledd og muskler.

Flere av maskinene aktiverer knærne på forskjellige måter, noe som bidrar til å styrke musklene rundt knærne  og forbedrer knefunksjonen. Det unike med Feelgood-treningen er at belastningen som du trener med, endres kontinuerlig og automatisk basert på din egen innsats. Dette betyr at du ikke trenger å gjøre noen justeringer underveis i treningen, og belastningen blir aldri tyngre enn det du klarer å håndtere selv. Dette senker risikoen for overbelastning betydelig, og gjør Feelgood-treningen til et langt tryggere alternativ enn tradisjonell styrketrening.

Sykkelen er en av de tolv treningsmaskinene som aktiverer knærne på en bra måte

Sykkelen er en av de tolv treningsmaskinene som aktiverer knærne på en bra måte

Trening ved artrose i knærne 

Artrose er en tilstand som kan ramme flere ledd i kroppen og oftest rammes knær, hofteledd, rygg og nakke. Man vet ikke årsaken til at artrose oppstår, men alder spiller en vesentlig rolle i utviklingen av tilstanden. Selv om artrose ikke kan helbredes, så er det mye man kan gjøre for å bremse sykdommen og redusere symptomer. Fysisk aktivitet og styrkeøvelser er en viktig del av behandlingen, ifølge Norsk Helseinformatikk. Trening vil styrke muskulaturen, bedre bevegeligheten, lindre smerter og generelt bidra til bedre helse. Selv om trening er det som frister minst når kneleddene er stive og smertefulle, så vil treningen gi bedre fysisk funksjon og lindre smertene. I tillegg er overvekt sterkt knyttet til artrose og trening kan bidra til å holde vekten under kontroll samt gi økt motivasjon for endringer som kan føre til eventuell vektreduksjon.

En annen viktig fordel med funksjonelle knær er at det gjør det lettere å utføre enkle hverdagssyssler som for eksemepl å gå en tur uten å føle begrensninger av smerte som holder en igjen. Dette kan forhindre en hel rekke helseproblemer i fremtiden, og bidrar også til en generelt bedre følelse av velvære og selvtillit.

Med andre ord, når du forbedrer helsen og funksjonsevnen til knærne dine via Feelgood-treningen, kan du også forbedre livskvaliteten din.

Tren deg til friske knær som lar deg klare hverdagslige sysler som det å gå en tur uten smerter og  hindringer.

Tren deg til friske knær som lar deg klare hverdagslige sysler som det å gå en tur uten smerter og hindringer.

Smøring av leddet

Når du trener, produserer kroppen din mer leddvæske, som fungerer som "olje" for knærne dine. Dette bidrar til å redusere stivhet og smerte. Ved å sikre en kontinuerlig og jevn bevegelse, bidrar våre maskiner til å øke produksjonen og fordelingen av denne viktige leddvæsken, noe som gjør bevegelser mer behagelige og mindre smertefulle.

En annen fordel med vår maskinbaserte trening er at den reduserer støtbelastningen på leddene dine. Dette er spesielt gunstig sammenlignet med aktiviteter som løping eller nedoverbakke gange, som kan utøve høy belastning og støt mot knærne.

 

Tren deg til godfølelsen

Fysisk aktivitet er ikke bare gunstig for kroppens fysiske helse; det har også en markant effekt på vår mentale velvære. Når du er i bevegelse, frigjør kroppen din en rekke kjemikalier som påvirker humøret ditt, din oppfatning av smerte og generelle helsenivåer.

Et av disse kjemikaliene er endorfiner, ofte omtalt som kroppens "lykkehormon". Under trening produserer hjernen endorfiner som bidrar til å redusere oppfatningen av smerte og trigge en positiv følelse i kroppen. Dette kan sammenlignes med følelsen av velvære som noen mennesker rapporterer etter en god treningsøkt.I tillegg til endorfiner, hjelper trening med å øke produksjonen av serotonin, et annet viktig kjemikalie som bidrar til å regulere humøret, søvnen, appetitten, og til og med sosial atferd. Økt serotonin kan hjelpe til med å lindre symptomer på depresjon og angst, som noen ganger kan være forbundet med kronisk smerte.

 

Trygg og effektiv trening for folk flest

Feelgood har tusenvis av fornøyde medlemmer som utnytter vårt unike treningskonsept for en rekke formål, fra generell trening til spesifikk opptrening og rehabilitering. Vårt mål er å skape et trygt, inkluderende og støttende miljø der alle kan trives og oppnå sine helsemål. Vi er stolte av å kunne tilby en treningsform som passer folk flest. Uansett om du er ny på treningsfronten, ønsker å komme tilbake etter en skade, eller bare vil forbedre din generelle helse, er Feelgood her for deg.

Hvis du er plaget med knesmerter, håper vi at denne artikkelen har gitt deg en forståelse av hvordan Feelgood-trening kan være løsningen du søker. Hvis du er nysgjerrig på å oppleve fordelene ved Feelgood-trening selv, er du hjertelig velkommen til å prøve en gratis prøvetime på et av våre mange sentre.

Å starte med Feelgood er enkelt. Du kan bestille en prøvetime direkte på vår nettside, eller ved å kontakte ditt nærmeste Feelgood-senter. Vårt vennlige veiledere vil ta deg imot med åpne armer og svare på alle spørsmål du måtte ha.

Du finner ditt nærmeste Feelgoodsenter her

 

 

OBS! Informasjonen i denne artikkelen er ment som generell informasjon og erstatter ikke
profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Vi anbefaler at du kontakter
din fastlege eller annen helsepersonell dersom du er usikker på om Feelgood trening er
passende for deg og din spesifikke helsetilstand. Følg alltid legens råd og anbefalinger før
du starter et nytt treningsprogram.