Feelgood trening mot revmatisme

Feelgood trening mot revmatisme

Skrevet av Feelgood
Sliter du i hverdagen med stive og smertefulle ledd på grunn av revmatisme? Føles det som om revmatiske smerter og ubehag begrenser deg? Revmatisme kan utvilsomt redusere livskvaliteten betraktelig. Heldigvis finnes det forskjellige tilnærminger til håndtering av revmatisme som kan hjelpe.

Ha det bra på tross av lidelsene

Selv om de kanskje ikke vil kurere revmatismen din fullstendig, kan de definitivt forbedre din funksjonsevne, lindre smerter og øke livskvaliteten. En av disse effektive tilnærmingene er regelmessig fysisk aktivitet og styrketrening - spesielt når treningen er skånsom, trygg og tilpasset dine behov, akkurat som treningen på Feelgood er.

Ifølge Norsk revmatikerforbund viser forskning at det er ekstra viktig for personer med revmatiske sykdommer å være fysisk aktive - og all aktivitet monner! I tillegg poengteres det at det er de samme anbefalingene for fysisk aktivitet som gjelder for revmatikere som for den generelle befolkningen.

Revmatiske smerter i blant annet albuene kan sette en stor demper på livskvaliteten

Revmatiske smerter i blant annet albuene kan sette en stor demper på livskvaliteten

Forstå revmatisme

Revmatisme er en fellesbetegnelse for over hundre forskjellige sykdommer som forårsaker smerte og betennelse i muskler, ledd og bindevev. Symptomene varierer, men de inkluderer ofte smerte, stivhet, hevelse og redusert bevegelsesevne. Disse plagene kan påvirke hverdagen din på mange måter, fra å hindre deg i å gjøre ting du elsker, til å gjøre selv enkle hverdagsoppgaver til en utfordring.

 

Fysisk aktivitet og revmatisme

Du tenker kanskje: "Trening? Med disse smertene? Hvordan skal det gå?" Vi forstår bekymringene dine. Men forskning viser at fysisk aktivitet faktisk kan være en av de mest effektive måtene å håndtere revmatisme på. Aktivitet bidrar til å styrke musklene rundt leddene, forbedre fleksibiliteten, øke utholdenheten og redusere smerter. I tillegg er det bevist at trening øker humøret og gir deg mer energi. Men alle former for trening passer ikke for alle. Det er her Feelgood treningen kommer inn.

Dette er en av våre treningsmaskiner som aktiverer store deler av kroppen er spesielt bra for å lindre smerter i kroppen

Dette er en av våre treningsmaskiner som aktiverer store deler av kroppen er spesielt bra for å lindre smerter i kroppen

Feelgood trening: En revolusjon i revmatismebehandling
På Feelgood trener du med tolv unike motoriserte treningsmaskiner, som ingen andre treningskjeder på markedet har tilgang til. Sammen gir de en skånsom og kontrollert treningsbelastning for hele kroppen. Disse treningsmaskinene fungerer som tolv personlige trenere som veileder deg gjennom treningsøkten. Hver maskin retter seg mot ulike muskelgrupper, noe som kan bidra til å styrke de omkringliggende musklene og forbedre fleksibiliteten i leddene - begge er viktige aspekter ved håndtering av revmatisme.

Du trener 3 minutter på hver maskin, noe som er en håndterbar tidsperiode selv for de med redusert bevegelsesevne. Sammen danner disse maskinene en skreddersydd treningsrunde som trener og aktiverer hele kroppen på rundt 40 minutter. Dette gir deg en fullstendig treningsøkt uten å kreve et for høyt energinivå, noe som kan være en utfordring for de som lever med kroniske smertetilstander som revmatisme."

Trygg belastning
Disse maskinene er spesielt designet for å minimere risikoen for skader og sikre en trygg trening for ledd og muskler. For det unike med Feelgood-treningen er at belastningen som du trener med, endres kontinuerlig og automatisk basert på din egen innsats. Dette betyr at du ikke trenger å gjøre noen justeringer underveis i treningen, og belastningen blir aldri tyngre enn det du klarer å håndtere selv. Du kan starte i det små og gradvis øke belastning. Dette reduserer risikoen for overbelastning betydelig, og gjør Feelgood-treningen til et langt tryggere alternativ enn tradisjonell styrketrening.

Muligheten for passiv trening
En annen unik egenskap ved våre motoriserte treningsmaskiner er at de gjør det mulig å trene passivt, ved at maskinene står for bevegelsen. Dette er spesielt bra for deg som har store smerter når du prøver å utføre en øvelse med egen muskelkraft, eller om du er begrenset av fysiske hindringer, som for eksempel lammelse etter et slag.

Med hjelp av spesielle hjelpemidler kan vi feste for eksempel en arm til maskinen, som deretter gir deg den nødvendige bevegelsen som ledd, sener og muskler trenger for å fungere optimalt. På denne måten kan du gi smertelindrende bevegelse til albuene dine selv om du ikke klarer det selv. Passiv trening øker også blodsirkulasjonen, noe som kan bidra til å lindre smerter og som er viktig for muskelfunksjonen.

Smøring av leddet
Når du trener, produserer kroppen din mer leddvæske, som fungerer som "olje" for kroppen din. Dette bidrar til å redusere stivhet og smerte. Ved å sikre en kontinuerlig og jevn bevegelse, bidrar våre maskiner til å øke produksjonen og fordelingen av denne viktige leddvæsken, noe som gjør bevegelser mer behagelige og mindre smertefulle.

Med mindre smerter i kroppen kan du få mere glede ut av hverdagslige aktiviteter som å drive i hagen.

Med mindre smerter i kroppen kan du få mere glede ut av hverdagslige aktiviteter som å drive i hagen.

Tren for å ha det bra!
Å leve med revmatisme betyr ikke at du må gi opp din aktive livsstil. Med hjelp av treningen på Feelgood kan du fortsette å være fysisk aktiv, samtidig som du tar hensyn til dine individuelle behov og begrensninger. Det er en trygg, effektiv og støttende måte å bekjempe symptomer på revmatisme, forbedre livskvaliteten og føle deg bedre.

Ved å benytte seg av treningen på Feelgood kan du oppleve at hverdagen blir lettere å håndtere, at du får mer energi og at du generelt har det bedre - til tross for revmatismen.
Feelgood har tusenvis av fornøyde medlemmer som bruker vårt unike treningskonsept for både generell trening, spesifikk opptrening og rehabilitering. Vi er stolte av at vi kan tilby en treningsform som er inkluderende og tilpasset folk flest, uavhengig av fysisk form og tidligere erfaring.

Om du er plaget med smerter i kroppen grunnet revmatisme så håper vi at denne artikkelen kan gi deg et innblikk i hvordan Feelgood-treningen kan være løsningen for deg. Du vil alltid være hjertelig velkommen til en gratis prøvetime på et av våre sentre der de vil ta deg imot med åpne armer.

Du finner ditt nærmeste Feelgoodsenter her

 

 

OBS! Informasjonen i denne artikkelen er ment som generell informasjon og erstatter ikke
profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Vi anbefaler at du kontakter
din fastlege eller annen helsepersonell dersom du er usikker på om Feelgood trening er
passende for deg og din spesifikke helsetilstand. Følg alltid legens råd og anbefalinger før
du starter et nytt treningsprogram.