Feelgood Trening for vonde albuer

Feelgood Trening for vonde albuer

Skrevet av Feelgood
Kjenner du på en stikkende smerte i albuen når du løfter, griper, eller bare beveger armen? Du er ikke alene. Albuesmerter kan være begrensende og frustrerende, og kan påvirke alt fra sportsprestasjoner til enkle hverdagsaktiviteter som å løfte en kopp kaffe. Heldigvis finnes det løsninger som kan hjelpe og Feelgood er kanskje det rette alternativet for deg!

Forstå Albuesmerter

Å forstå albuesmerter er første skritt mot bedring. Slike smerter kan skyldes mange forskjellige årsaker, fra belastningsskader og betennelser, til kroniske tilstander som tennisalbue eller golfalbue. Noen ganger kan smerten være så intens at den påvirker grepsstyrken og begrenser bevegelsene dine. Det kan virke skremmende å tenke på trening når du opplever slike smerter, og det er absolutt viktig å unngå tunge øvelser som kan forverre smertene. Det er her Feelgood treningen kommer inn i bildet. Denne unike formen for trening er spesielt utformet for å være skånsom for ledd og muskler, noe som gjør den ideell for dem som sliter med albuesmerter.

Mild og effektiv trening for albuen
På Feelgood trener du med tolv unike motoriserte treningsmaskiner, som ingen andre treningskjeder på markedet har tilgang til. Sammen gir de en skånsom og kontrollert treningsbelastning for hele kroppen, inkludert albueleddet. Disse treningsmaskinene fungerer som tolv personlige trenere som veileder deg gjennom treningsøkten. Hver maskin retter seg mot ulike muskelgrupper, og du tilbringer 3 minutter på hver maskin. Sammen danner de en skreddersydd treningsrunde som trener og aktiverer hele kroppen på rundt 40 minutter.

Smerter i albuene kan sette en stor demper på livskvaliteten

Smerter i albuene kan sette en stor demper på livskvaliteten

Trygg belastning
Disse maskinene er spesielt designet for å minimere risikoen for skader og sikre en trygg trening for ledd og muskler. Smerter og skader i albuen kan oppstå på grunn av overbelastning og svak muskulatur. Med øvelser og bevegelser som styrker musklene i og rundt albuen, kan du øke din generelle styrke og utholdenhet, noe som er viktig for å lindre plager i dette området. Videre vil treningen på Feelgood bidra til å forbedre mobilitet og fleksibilitet i albueleddet. Dette er viktig for å forebygge stivhet og smerte.

​​Skånsom Bevegelse
Treningen på Feelgood handler ikke om tunge løft og høy intensitet, men om skånsom, kontrollert bevegelse som kan hjelpe til med å fremme sirkulasjon og fleksibilitet. Det unike med Feelgood-treningen er at belastningen som du trener med, endres kontinuerlig og automatisk basert på din egen innsats. Dette betyr at du ikke trenger å gjøre noen justeringer underveis i treningen, og belastningen blir aldri tyngre enn det du klarer å håndtere selv. Dette reduserer risikoen for overbelastning betydelig, og gjør Feelgood-treningen til et langt tryggere alternativ enn tradisjonell styrketrening.

Dette er en av våre treningsmaskiner som er spesielt bra for å lindre smerter i albuene

Dette er en av våre treningsmaskiner som er spesielt bra for å lindre smerter i albuene

Muligheten for passiv trening
En annen unik egenskap ved våre motoriserte treningsmaskiner er at de gjør det mulig å trene passivt, ved at maskinene står for bevegelsen. Dette er spesielt bra for deg som har store smerter når du prøver å utføre en øvelse med egen muskelkraft, eller om du er begrenset av fysiske hindringer, som for eksempel lammelse etter et slag.

Med hjelp av spesielle hjelpemidler kan vi feste for eksempel en arm til maskinen, som deretter gir deg den nødvendige bevegelsen som ledd, sener og muskler trenger for å fungere optimalt. På denne måten kan du gi smertelindrende bevegelse til albuene dine selv om du ikke klarer det selv. Passiv trening øker også blodsirkulasjonen, noe som kan bidra til å lindre smerter og som er viktig for muskelfunksjonen.

Smøring av leddet
Når du trener, produserer kroppen din mer leddvæske, som fungerer som "olje" for blant annet albuene dine. Dette bidrar til å redusere stivhet og smerte. Ved å sikre en kontinuerlig og jevn bevegelse, bidrar våre maskiner til å øke produksjonen og fordelingen av denne viktige leddvæsken, noe som gjør bevegelser mer behagelige og mindre smertefulle albuer.

La aktiviteter som å spille golf bli en smerteløs opplevelse med hjelp av preventiv trening.

La aktiviteter som å spille golf bli en smerteløs opplevelse med hjelp av preventiv trening.

Trygg og effektiv trening for folk flest

Feelgood har tusenvis av fornøyde medlemmer som bruker vårt unike treningskonsept for både generell trening, spesifikk opptrening og rehabilitering.Vi er stolte av at vi kan tilby en treningsform som er inkluderende og tilpasset folk flest, uavhengig av fysisk form og tidligere erfaring.

Om du er plaget med smerter i albuene, håper vi at denne artikkelen kan gi deg et innblikk i hvordan Feelgood-treningen kan være løsningen for deg. Du vil alltid være hjertelig velkommen til en gratis prøvetime på et av våre sentre der de vil ta deg i mot med åpne armer.

Du finner ditt nærmeste Feelgoodsenter her

 

 

OBS! Informasjonen i denne artikkelen er ment som generell informasjon og erstatter ikke
profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Vi anbefaler at du kontakter
din fastlege eller annen helsepersonell dersom du er usikker på om Feelgood trening er
passende for deg og din spesifikke helsetilstand. Følg alltid legens råd og anbefalinger før
du starter et nytt treningsprogram.