Feelgood Trening for vond rygg

Feelgood Trening for vond rygg

Skrevet av Feelgood
Ryggplager er noe som mange vil kjenne på i løpet av livet. Det kan være mange årsaker til at man opplever å ha vondt i ryggen, og man vet at inaktivitet og mye stillesitting kan gi økt risiko for plager.

Ikke legg deg ned!
Ifølge Norsk Helseinformatikk regner man med at 60–80 prosent av oss vil oppleve ryggsmerter i løpet av livet. Tidligere ble det anbefalt å holde seg i ro hvis man kjente at ryggen var vond, men i dag vet man at dette er lite hensiktsmessig. Ifølge Helsenorge.no bør du unngå å sitte eller ligge stille for lenge. Dette kan nemlig bidra til at leddene blir stivere og at musklene blir svakere, noe som igjen øker risiko for langvarige smerter og skader.  

Viktig med regelmessig bevegelse  
Noe av det beste du kan gjøre for å unngå ryggplager er å være fysisk aktiv gjennom dagen. Vit at det er helt normalt å oppleve noe ubehag før du blir bedre. Selv om du har vondt i ryggen er det likevel ikke farlig å trene. Har du sterke ryggsmerter bør du være mer forsiktig og det anbefales å unngå aktiviteter som forverrer plagene. Det er dermed viktig å finne en form for fysisk aktivitet som er skånsom og som ikke overbelaster ryggen.

Smerter i ryggen kan legge en stor demper på livskvaliteten.

Smerter i ryggen kan legge en stor demper på livskvaliteten.

Slik kan Feelgood hjelpe deg

Feelgood tilbyr en enkel, trygg og effektiv trening for hele kroppen, og dette gjelder spesielt for ryggmuskulaturen. Med våre tolv unike motoriserte treningsmaskiner, som ingen andre treningskjeder har, får du en treningsøkt som passer akkurat for deg.

Disse maskinene fungerer som dine personlige trenere som leder deg gjennom treningsøkten. Du tilbringer 3 minutter på hver maskin og i løpet av omtrent 40 minutter trener du hele kroppen på en skånsom og effektiv måte.

Flere av disse maskinene er utformet for å aktivere og styrke ryggmuskulaturen på forskjellige måter, noe som bidrar til bedre rygghelse. En av de unike egenskapene med Feelgood-treningen er at belastningen som du trener med, endres kontinuerlig og automatisk basert på din egen innsats. Dette betyr at du ikke trenger å gjøre noen justeringer underveis i treningen, og belastningen blir aldri tyngre enn det du klarer å håndtere selv. Her kan du starte i det små og gradvis øke belastning, intensitet og treningshyppighet. Dette senker risikoen for overbelastning betydelig, og gjør Feelgood-treningen til et langt tryggere alternativ enn tradisjonell styrketrening.

Dette er en av våre treningsmaskiner som er spesielt bra for ryggen.

Dette er en av våre treningsmaskiner som er spesielt bra for ryggen.

Hold deg i bevegelse
Forskning viser at det ikke er noen spesifikke øvelser som er bedre enn andre når det gjelder å forebygge og behandle ryggvondt. Det viktigste er å bevege på kroppen og å forbli så aktiv som mulig. Start med skånsomme aktiviteter som du føler deg trygg på og det er viktig å gjennomføre trening på en uanstrengt måte. Den beste aktiviteten er den aktiviteten du liker og som du derfor gjennomfører regelmessig!

Avspenning og stressreduksjon
Stress og muskelspenninger kan forverre ryggsmerter. Derfor fokuserer vi i Feelgood på å skape et miljø hvor du kan trene i ditt eget tempo, uten å føle press for å prestere eller konkurrere mot andre. Dette bidrar til en positiv og stressfri treningsopplevelse.

Passiv trening
For de med store smerter eller fysiske begrensninger, tilbyr Feelgood sine motoriserte treningsmaskiner en unik mulighet til å trene passivt. Med denne metoden kan maskinene stå for bevegelsen, noe som kan være spesielt nyttig hvis du har vanskeligheter med å utføre en øvelse med egen muskelkraft. Passiv trening øker også blodsirkulasjonen, noe som kan bidra til å lindre smerter og som er viktig for funksjonen til ryggmusklene. Ved å kombinere aktive og passive treningsøkter, får du det beste av begge deler - styrke og fleksibilitet uten overbelastning eller unødvendig stress.

God rygghelse med Feelgood-treningen
Mange ryggsmerter er resultatet av muskulær ubalanse og overbelastning. Ved å styrke ryggmusklene, kan du redusere risikoen for fremtidige ryggproblemer. Å ha en sterk og funksjonell ryggmuskulatur gjør det også lettere å utføre hverdagslige aktiviteter, som å løfte tunge gjenstander eller sitte ved et skrivebord i lange perioder. Dette bidrar til en generelt bedre følelse av velvære og livskvalitet.

En frisk rygg gjør selv en gåtur til en triveligere opplevelse.

En frisk rygg gjør selv en gåtur til en triveligere opplevelse.

Smøring av leddet

Når du trener, produserer kroppen din mer leddvæske, som fungerer som "olje" for kroppen din. Dette bidrar til å redusere stivhet og smerte. Ved å sikre en kontinuerlig og jevn bevegelse, bidrar våre maskiner til å øke produksjonen og fordelingen av denne viktige leddvæsken, noe som gjør bevegelser mer behagelige og mindre smertefulle.

 Tren deg til godfølelsen

Fysisk aktivitet er ikke bare gunstig for kroppens fysiske helse; det har også en markant effekt på vår mentale velvære. Når du er i bevegelse, frigjør kroppen din en rekke kjemikalier som påvirker humøret ditt, din oppfatning av smerte og generelle helsenivåer.

Et av disse kjemikaliene er endorfiner, ofte omtalt som kroppens "lykkehormon". Under trening produserer hjernen endorfiner som bidrar til å redusere oppfatningen av smerte og trigge en positiv følelse i kroppen. Dette kan sammenlignes med følelsen av velvære som noen mennesker rapporterer etter en god treningsøkt.I tillegg til endorfiner, hjelper trening med å øke produksjonen av serotonin, et annet viktig kjemikalie som bidrar til å regulere humøret, søvnen, appetitten, og til og med sosial atferd. Økt serotonin kan hjelpe til med å lindre symptomer på depresjon og angst, som noen ganger kan være forbundet med kronisk smerte.

 

Trygg og effektiv trening for folk flest

Feelgood har tusenvis av fornøyde medlemmer som utnytter vårt unike treningskonsept for en rekke formål, fra generell trening til spesifikk opptrening og rehabilitering. Vårt mål er å skape et trygt, inkluderende og støttende miljø der alle kan trives og oppnå sine helsemål. Vi er stolte av å kunne tilby en treningsform som passer folk flest. Uansett om du er ny på treningsfronten, ønsker å komme tilbake etter en skade, eller bare vil forbedre din generelle helse, er Feelgood her for deg.

Hvis du er plaget med ryggsmerter, håper vi at denne artikkelen kan gi deg et innblikk i hvordan Feelgood-treningen kan være løsningen for deg. Du er alltid hjertelig velkommen til en gratis prøvetime på et av våre sentre, der du vil bli møtt med åpne armer.

Å starte med Feelgood er enkelt. Du kan bestille en prøvetime direkte på vår nettside, eller ved å kontakte ditt nærmeste Feelgood-senter. 

Du finner ditt nærmeste Feelgoodsenter her

 

 

OBS! Informasjonen i denne artikkelen er ment som generell informasjon og erstatter ikke
profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Vi anbefaler at du kontakter
din fastlege eller annen helsepersonell dersom du er usikker på om Feelgood trening er
passende for deg og din spesifikke helsetilstand. Følg alltid legens råd og anbefalinger før
du starter et nytt treningsprogram.