Styrkeuka 2020

Feelgood er med på styrkeuka 

Styrkeuka 2020 er Helsedirektoratet sitt initiativ for å øke fokuset på betydningen av styrketrening, og inspirere til enkel regelmessig aktivitet. Feelgood er selvfølgelig med på dugnaden!

I Feelgood så er vårt mål at mennesker skal ha det bra og ha en god livskvalitet. En stor bidragsyter til dette målet er å tilrettelegge slik at våre medlemmer har en kropp som fungerer så bra som mulig. Kroppen vår er tross alt laget for å være i bevegelse og den trenger fysisk aktivitet for å ha det bra. Dette gjelder både styrkenivå, utholdenhet og mobilitet. Derfor er vi utrolig glade for at Helsedirektoratet tar initiativet til å fremme en av delene som er med på å gi mennesker en bedre hverdag. Som de sier så skal vi fremme det å være #hverdagssterk!

Dette skriver helsedirektoratet: Emneknaggen #hverdagssterk blir en felles konseptuell overbygging for Styrkeuka. Knaggen skal knyttes til lavterskelaktivitet og de psykiske og fysiske gevinstene. #hverdagssterk skal fokusere på helse og funksjon – ikke skjønnhet eller utseende. Vi ønsker med #hverdagssterk sammen øke kunnskapen om styrketrening og inspirere den voksne og eldre befolkningen til å gjøre styrketrening to ganger i uka. Vi skal også vise frem hva dette kan bety for hverdagsfunksjon og fritidsaktiviteter.

Trening er ikke bare et ork.

Vi vet alle at trening kan være både vanskelig, skummelt og ses på som et nødvendig onde. Dette kan være et resultat av at man har fysiske smerter, sykdommer eller at alderen gjør hverdagen litt mer utfordrende. Mange er også redde for å gjøre seg selv sårbare for både sine egne og andres meninger om hva man kan og ikke kan eller hvordan man ser ut. Derfor bør man prøve å finne noe som gjør fysisk aktivitet og trening til noe positivt og noe man ser frem i mot å gjøre.

Vi i Feelgood jobber hele tiden med å senke terskelen med å komme i gang med fysisk aktivitet, og vi mener selv at vi har fjernet dørstokkmilen en gang for alle. Det kan høres for godt ut til å være sant, men vi har tusenvis av solskinnshistorier med mennesker som fullroser vår form for styrketrening fra alle våre 40 sentre rundt omkring i landet. Det er vi virkelig stolte av.

Styrkeuka 2020 (2)

Motoriserte treningsmaskiner

Disse solskinnshitoriene har blitt til ved hjelp av våre unike motoriserte treningsmaskiner. De har endelig gjort trening til noe alle mestrer og medlemmene kan trene uansett utgangspunkt og uten noe kropps- eller presta­sjons­press. Her behøver man heller ikke være redd for å gjøre noe feil og man vil kjenne mest­rings­fø­lelsen fra første stund! Sammen utgjør våre motoriserte treningsmaskiner en sirkel med øvelser som tar ca 40 minutter å gjennomføre. De gir alltid den som trener en komplett treningsøkt av hele kroppen på en trygg, enkel og effektiv måte.

Best på folkehelse

Vi sier stadig at vi skal bli best på folkehelse og med det så mener vi simpelthen at vi skal tilgjengeliggjøre fysisk aktivitet til alle de som ikke ønsker å ta del av de tilbudene som allerede finnes på markedet. Dette gjelder spesielt for de som kjenner seg svake og forbigått i folkehelsedebatten.Man kan se på Feelgood som et verktøy som får mennesker i gang uansett alder og fasong, det fjerner all frykt og stigma som er rundt trening og det skaper et inkluderende og sosialt møtested for mennesker i alle aldre.

Sammen er vi klare til å gjøre en forskjell!

Alle våre sentre i Norge er nå klare til å aktivt fronte styrketrening den kommende uken med ulike tilbud og kampanjer. Sammen skal vi sørge for at alle har muligheten til å bli #hverdagssterk! Det starter som regel med å gjøre det som er enkelt, fordi den beste treningen er den som blir noe av, og det garanterer vi at Feelgood vil hjelpe mange med å klare.

-

Initiativet til styrkeuka kommer fra Helsedirektoratet i samarbeid med Virke Trening, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk manuellterapeutforening, Norsk Kiropraktorforening, Bedriftsidretten, Norges idrettshøgskole, Antidoping Norge, Aktivitetsalliansen, Diabetesforbundet, Norsk Osteoporoseforbund, Norsk revmatikerforbund, Exercise is Medicine, Exorlive og Akademiet for personlig trening.Les mer om styrkeuka på helsedirektoratet.no

Hør Hvordan Feelgood har endret Dagfinn Enerly sitt liv

Ta kontakt med ditt lokale Feelgoodsenter for å se hvilke tilbud og kampanjer som gjelder under styrkeuka 2020.

Geolokasjon er ikke tilgjengelig eller har ikke blitt tillat, vennligst tillat geolokasjon for å finne nærmeste senter eller bruk søkefunksjonen for å finne ett senter.