Spørsmål og svar

Her er noen av de vanligste spørsmålene rundt Feelgood med tilhørende svar.

Finner du ikke det du lurer på så kan du kontakte ditt nærmeste Feelgoodsenter. Du finner alle kontaktopplysninger på “kontakt oss”.         

Spørsmål og svar

 • Hvordan fungerer treningen?

  Vårt treningskonsept baseres på tolv motoriserte treningsmaskiner fra den britiske produsenten Shapemaster.

  Til forskjell fra tradisjonelle treningsapparater drives ikke disse av brukerens egen muskelkraft, men styres isteden av en motor som gjør at de går av seg selv. Dette gjør at man kan trene aktivt eller passivt ut ifra egne evner/behov. Treningsmaskinene guider deg gjennom treningen på en trygg og effektiv måte med en lystbetont treningsbelastning.

  Man sitter en fastsatt tid i hver treningsmaskin der hver og en er målrettet mot ulike muskelgrupper. Dette gir en sirkeltrening som aktiverer hele kroppen på ca 40 minutter.

 • Hvordan blir jeg medlem?

  Du blir medlem ved å trykke på “bli medlem”-knappen, eller ved å ta kontakt med de som jobber på ditt nærmeste Feelgoodsenter. Du finner alle kontaktopplysninger ved å trykke på “Kontakt oss”.

 • Når kan jeg trene?

  Ved hjelp av adgangsbrikken du får når du tegner et medlemskap kan du komme og gå så ofte du vil, som regel fra kl 07:00 til 23:00 alle dager i uken. Vi anbefaler dog at du ikke trener mer enn tre dager i uken slik at du lar kroppen restituere seg mellom treningsøktene.

  (Noen Feelgoodsentre opererer med et annet medlemssystem. Ta derfor kontakt med ditt aktuelle Feelgoodsenter for å se hvilke åpningstider og adgangsmuligheter som gjelder der. Du finner alle kontaktopplysninger ved å trykke på “Kontakt oss”.

 • Er treningen tung?

  Det er helt opp til deg. Hos oss er treningen lystbetont og du tar i så lite eller mye du vil. Har du en dårlig dag så behøver du ikke ta i noe i det hele tatt, men bare følge treningsmaskinens bevegelser. Har du en god dag kan du ta i så mye du orker. Det viktige er at du har kontinuitet i treningen og holder kroppen i bevegelse selv på dårlige og umotiverte dager. Det er slik man oppnår de virkelig store resultatene!

  Den beste treningen er alltid den som det blir noe av!

 • Er treningen kun for damer?

  Selvfølgelig ikke! Alle er like avhengige av å få den fysiske bevegelsen som kroppen trenger, og alle er like velkomne til Feelgood.

 • Kan jeg prøve treningen?

  Man får alltid en gratis prøvetime! Kontakt ditt aktuelle Feelgoodsenter for å avtale en prøvetime. Finn ditt nærmeste Feelgoodsenter ved å trykke på “Finn et senter”. Du finner alle kontaktopplysninger ved å trykke på “Kontakt oss”.

 • Hva koster det å trene?

  Alle Feelgoodsentre har ulike eiere og driftes av deres respektive firma. Priser kan dermed variere mellom sentrene. Gå derfor inn på ditt ønskede Feelgoodsenter for å se deres aktuelle priser.

  En fellesnevner på alle sentre er at du vil belønnes med en lavere pris om du velger et medlemskap med binding. Dette er fordi vi vet at det tar mer enn en måned å oppnå de fulle helsebringende fordelene man får av å trene. Vi ser derfor på bindingstiden som en tillitserklæring til deg selv der du har gjort et aktivt valg om å gjøre noe positivt for din egen helse over en lengre periode.

 • Hvor ofte kan jeg trene?

  Når du tegner et medlemskap så får du en adgangsbrikke som gir deg fri tilgang til senteret. Vi anbefaler at du ikke trener mer enn tre dager i uken slik at du lar kroppen restituere seg mellom treningsøktene.

  (Noen Feelgoodsentre opererer med et annet medlemssystem. Ta derfor kontakt med ditt aktuelle Feelgoodsenter for å se hvilke åpningstider og adgangsmuligheter som gjelder der.)

 • Hvordan finner jeg godfølelsen?

  Vi mener at ved å kjenne fysisk mestring i hverdagen vil man oppnå en bedre livskvalitet. Når man blir med i Feelgoodfamilien vil man også ta del av en hyggelig og lystbetont treningskultur som fjerner alt press og forventninger som mange forbinder med trening. Dette gjelder uansett hvilket utgangspunkt man har. Her fokuserer vi på gleden av å ha en kropp som fungerer i hverdagen og det overskuddet man skaper gjennom fysisk aktivitet.

 • Er treningen kun for eldre?

  Alle mennesker i alle aldre trenger fysisk bevegelse for at kroppen skal fungere optimalt. Om man holder seg i fysisk aktivitet så vil det fungere forebyggende mot sykdom og plager i det lange løp. Ved å trene på et Feelgoodsenter vil du holde deg yngre lenger, og legge grunnlaget for et sunt og langt liv.

 • Hvorfor bør jeg trene?

  Kroppen er like avhengig av å bevegelse som den er av mat og vann for å fungere optimalt. Vi ønsker ikke å skremme noen, men uttrykket «Use it or loose it» stemmer faktisk veldig bra. Vi mennesker har i alle tider beveget oss mye, problemet er at mye av den hverdagslige aktiviteten er i ferd med å bli borte. Derfor er det viktig å ta vare på helsen sin ved å utføre lett fysisk aktivitet. Det er ikke mye som skal til, og den beste treningen er den det blir noe av. Derfor er det viktigere å ha kontinuitet i treningen i stedet for å trene sjelden og hardt.

 • Hvordan kan jeg kontakte dere?

  Du finner alle kontaktopplysninger ved å trykke på «kontakt oss»

 • Tar treningen lang tid?

  En full treningsøkt på et Feelgoodsenter tar bare 40 - 45 minutter.

  På disse 40 - 45 minuttene vil man oppleve at man faktisk trener effektivt i 36 av dem. Dette er en langt mer tidseffektiv måte å trene på enn på et tradisjonelt treningssenter. Der bruker man mye av tiden på å hvile mellom øvelsene, justere sittestilling og vektbelastning på en rekke ulike apparater, samt finne frem og rydde bort utstyr.

 • Er treningen vanskelig?

  Absolutt ikke. Normalt sett trenger man bare den ene gjennomgangen av hvordan man sitter og holder i treningsmaskinene før man vet hva man skal gjøre. Touch-skjermen som styrer treningsmaskinene er lik på alle maskinene og gir deg bare seks ulike hastighetsvalg. De er som følger:

  Tre faste hastighetsnivåer:

  • Slow = Langsom (tung) hastighet
  • Medium = Medium hastighet
  • Fast = Rask (lett) hastighet

  Om man ønsker å endre fra for eksempel langsom hastighet til rask hastighet så gjøres dette enkelt med et trykk på en godt synlig pil.

  Tre forhåndsprogrammerte hastighetsprogrammer:

  Intervall: Veksler mellom rask (lett) og langsom (tung) hastighet gjennom hele programmet.

  Peak: Starter med en langsom (tung) hastighet, øker til rask (lett) hastighet midtveis i programmet og senker hastigheten mot slutten av programmet.

  Dip: Programmet starter med en langsom (tung) hastighet og går gradvis mot en rask (lett) hastighet mot slutten av programmet

 • Må man kunne noe om trening for å trene på Feelgood?

  For å trene hos oss trenger du på ingen måte å kunne noe om trening.

  Det vi har sett er at mange sliter med å ta fatt på trening fordi de rett og slett føler at de ikke kan mange nok øvelser til å få en fullverdig treningsøkt, eller at de ikke vet hvordan man skal legge opp et styrketreningsprogram.

  I Feelgoodmaskinene er alt dette planlagt for deg. Alle maskinene tar for seg ulike muskelgrupper. Alt du trenger å tenke på er å skyve og trekke i den retningen håndtak og pedaler beveger seg, og du vil automatisk aktivere de muskelgruppene som maskinen retter seg inn mot.

  Når alle maskinene er brukt en gang hver, kan du føle deg trygg på at hele kroppen har fått en grunnleggende styrketreningsøkt med godt treningsutbytte.