Gunn (79) fra Skien brakk ryggen og trente seg opp på Feelgood

Gunn (79) fra Skien brakk ryggen og trente seg opp på Feelgood

Skrevet av Feelgood
Gunn Haugen falt i trappen og fikk fem brudd i ryggen. Bare to måneder senere var hun tilbake på treningssenteret Feelgood Skien.

16. desember i fjor fikk Gunn Haugen (79) brudd i ryggen på fem ulike steder etter fall i trappa i sitt eget hjem. Det resulterte i sykehusopphold til over nyttår. Nå er det gått litt over to måneder siden fallet, og bruddene er blitt leget – noe Gunn er helt sikker på skyldes treningen på Feelgood Skien.

- Når jeg lå der alene på sykehuset og skjønte utfallet av det som hadde skjedd, skrev jeg en melding til Feelgood om at jeg var så takknemlig. Jeg forstod at denne treningen bidro til at det ikke gjorde fallet mitt så ille. Det har betydd så mye for meg.

Imponerende sterk
På sykehuset overrasket Gunn flere av de ansatte med sin sterke kropp. Det er særlig en episode på sykehuset hun husker godt.

- Jeg lå i sykesenga og sykepleierne skulle stelle meg litt og bytte laken. De spurte om jeg kunne løfte meg opp, og da var det morsomt å se hvordan sykepleierne reagerte. De ble helt forskrekket over styrken min. Datteren min satt ved siden av og så på. Hun bare lo. Det var veldig gøy, sier pensjonisten.

- Det var mange som skrøt av formen min. “Du går jo like fort som oss”, hørte jeg flere ganger på sykehuset.

Etter fallet fikk Gunn oppfølging av både leger, fysioterapeut og ergoterapeut. Også de ble imponerte av 79-åringens muskelstyrke.

- De ga meg mye skryt, og jeg fortalte at det er treningen på Feelgood som var årsaken, sier hun med et tilfreds smil om munnen.

TRENER SAMMEN: Døtrene Bjørg (t.v) og Mari tar gjerne en treningsøkt sammen med mamma Gunn på Feelgood Skien.

TRENER SAMMEN: Døtrene Bjørg (t.v) og Mari tar gjerne en treningsøkt sammen med mamma Gunn på Feelgood Skien.

Populært tilbud
Gunn begynte å trene på Feelgood Skien september 2019. Det er søsteren på 83 år som er grunnen til at hun selv ble nysgjerrig på det unike treningskonseptet.

- Hun er den største pådriveren og går selv på Feelgood regelmessig. Hun har fått med seg flere venninner på samme alder, som også er veldig begeistret. Og døtrene mine på 48 år og 59 år har slått følge, og setter veldig stor pris på Feelgood-treningen, sier hun.

- I tillegg var mannen min veldig begeistret for Feelgood. Han var 10 år eldre enn meg og startet på Feelgood i en alder av 88 år. Vi gikk på Feelgood sammen to ganger i uken, men dessverre døde han av korona i 2021, forteller Gunn.

- Aldri for sent å starte
79-åringen hadde ikke så veldig mye erfaring med trening da hun startet på Feelgood-senteret i Skien, men påpeker at hun alltid har vært i aktivitet.

- Hagen min har vært mitt livs prosjekt, her har jeg vært i full sving fra morgen til kveld. Jeg hadde også en jobb med mye aktivitet, så jeg har alltid holdt kroppen i bevegelse – og det er jeg glad for, understreker Gunn som jobbet mange år i helsesektoren.

Nå har det gått to måneder siden Gunn falt og havnet på sykehus, men hun er allerede tilbake i treningsstolene på Feelgood-senteret.

- Denne treningen aktiverer hele kroppen og det betyr mye for meg. Jeg tenker at hvis min historie kan være til hjelp for andre, er det viktig å fortelle om den. Det er mye som kan forebygges, og det er aldri for sent å starte med trening, sier pensjonisten i Skien.

PÅ FEELGOOD SKIEN: Motoriserte treningsapparater beveger hele kroppen på en enkel og effektiv måte.

PÅ FEELGOOD SKIEN: Motoriserte treningsapparater beveger hele kroppen på en enkel og effektiv måte.

Ser forskjell
Daglig leder ved Feelgood Skien, Gun Trine Hamsdokka Myhre, synes det er helt fantastisk å se at Gunn allerede er tilbake i treningsstolene.

- Både døtrene og jeg ser at kroppen til Gunn har endret seg. Trening på Feelgood gir mange mennesker en uvurderlig hjelp til å få en bedre hverdag og økt livskvalitet, sier sentereieren.

- Feelgood er folkehelse i praksis! De motoriserte treningsmaskinene gjør fysisk aktivitet til noe alle mestrer, og man får beveget på hele kroppen. Alt tilrettelegges slik at man ikke behøver å være redd for å gjøre noe feil eller bli overbelastet.

Gunns datter, Mari, skryter av sentereieren på Feelgood Skien.

- Mamma har trent lenge hos Gun og dette var viktig da hun skulle komme i gang igjen etter fallet. Gun er tilstede og profesjonell, noe som også gjør at mamma opplever det som trygt å komme i gang igjen med trening og at det blir en god opplevelse. Alle trenger en Gun i livet sitt! smiler hun.

- I tillegg er dette et unikt treningstilbud som er nyttig for alle, uansett alder og utgangspunkt.

GODT SAMARBEID: Medlem Gunn Haugen trives godt på Feelgood sammen med senter-eier Gun Trine Hamsdokka Myhre.

GODT SAMARBEID: Medlem Gunn Haugen trives godt på Feelgood sammen med senter-eier Gun Trine Hamsdokka Myhre.