Feelgood-trening gjorde lamme Elisabeth (19) frisk

Feelgood-trening gjorde lamme Elisabeth (19) frisk

Skrevet av Feelgood
I 2020 ble skiskyttertalentet Elisabeth Hartz Braathen (19) lam fra livet og ned. Beskjeden fra legene var klar: Du kommer aldri til å kunne gå igjen. Men for tre uker siden skjedde mirakelet: Modum-jenta reiste seg fra rullestolen: - Det er Feelgood-treningen sin skyld at jeg står og går på egne bein i dag, sier Elisabeth.

- Jeg fikk direkte beskjed at jeg måtte innstille meg på å leve resten av livet i rullestol. Det var ingen som gav meg noe særlig håp, medgir 19-åringen, som på et øyeblikk hadde gått fra å være aktiv idrettsutøver til å bli lenket til rullestolen.

Men etter mye trening og pågangsmot har Elisabeth mirakuløst kommet seg opp på bena igjen: - Det er Feelgood-treningen sin skyld at jeg står og går på egne bein i dag, sier Elisabeth.

Det vakte nasjonal oppmerksomhet da Elisabeth ble lenket til rullestolen over natta. På morgenen 10. mars i 2020 våknet Elisabeth i sengen sin på Geilo der hun gikk andre året på NTG Toppidrett. Det var noe som ikke stemte.

– Da jeg våknet, kjente jeg ingenting fra navlen og ned. Jeg kunne ikke bevege beina og kjente ingenting, forteller Elisabeth. Ambulansen var raskt på plass, og hun ble kjørt til Drammen sykehus. Etter flere undersøkelser fikk hun den svært sjeldne diagnosen «kronisk mental lammelse». Utsiktene til å kunne gå igjen var ikke-eksisterende.

Etter flere mislykkede rehabiliteringsforsøk på ulike behandlingssteder, bestemte Elisabeths gamle skiskyttertrener, Christian Bache, seg for at noe måtte gjøres. Bache er en av gründerne bak Feelgood som baserer trening på motoriserte treningsmaskiner som tilpasser motstand etter brukerens ønsker og behov.

- Vi har hatt utrolig gode resultater med rehabilitering av personer med eksempelvis Parkinson og MS, og jeg tenkte at vi var nødt til å hjelpe Elisabeth hvis vi kunne.

Etter første møte med Feelgood-trening, fikk Elisabeth raskt følelsen av at dette kunne virke.

Elisabeth startet å trene på Feelgood Vikersund

Elisabeth startet å trene på Feelgood Vikersund

- Det var veldig befriende å kjenne at det fantes en form for trening som jeg kunne gjøre selv om jeg ikke kunne trene bena selv. Det merket jeg også stor forskjell på blant annet blodsirkulasjonen i bena og lindring av smerter i kroppen sier Elisabeth.

Etter hundrevis av treningsøkter på Feelgood har Elisabeth utrolig nok blitt så bra at hun har klart å stille til start på et skiskytter renn igjen!

Her kan dere se et intervju med Elisabeth der hun forteller om hvordan den utrolige reisen fra å være lam til å kunne gå igjen har vært.