Feelgood-senter åpner på Bøler: -

Feelgood-senter åpner på Bøler: -

Skrevet av Feelgood
Tone (58) og Mette (56) Kristiansen satser på folkehelse-trening i hovedstaden.

Tone og Mette fra Nordstrand har alltid vært glad i fysisk aktivitet, og søstrene er opptatt av å få flere Oslo-borgere i bevegelse. De to har i flere år organisert ulike treningsgrupper, og har selv hatt instruktørroller innenfor langrenn, løping og friluftsliv.  

Nå vil de bidra til å bedre folkehelsen ytterligere med det unike Feelgood-konseptet på Bøler i Oslo. 

- Vi hadde ikke hørt om Feelgood før Irén Westrum, en tidligere sykkelvenninne, fortalte at de skulle åpne et Feelgood-senter i Heggedal. Vi ble nysgjerrige på konseptet, og vi skjønte straks at dette var noe vi også måtte satse på. Det var brikken som manglet i vårt engasjement for å få flere i fysisk aktivitet. 

Tone Kristiansen blir eier av det nye Feelgood-senteret, som hun skal drive sammen med søsteren Mette. Fra før driver hun sitt eget shipping-firma, og skal derfor kun jobbe en av de fire dagene i uken senteret er betjent. De tre andre dagene er det Mette som blir å treffe på senteret. Hun har trappet ned på sin regnskapsjobb for i tillegg til å arbeide på Feelgood Bøler.  

- Vi har begge lenge ønsket å kunne jobbe mer med trening, og Feelgood gir oss denne muligheten. Den følelsen man får ved å hjelpe andre til å oppleve mestring, er helt spesiell. Det gir oss mye! 

Muskler er ferskvare

Tone og Mette har selv sett på nært hold hvor viktig det er med fysisk aktivitet ved å bevege på kroppen for å opprettholde styrke og muskelmasse.

- Eldre familiemedlemmer, som i utgangspunktet var godt trent, mistet raskt veldig mye av muskelmassen etter noen uker på sykehus, forteller Tone.  

- Muskler er ferskvare. Feelgood tilrettelegger på en slik måte at alle har mulighet til å få trent på en trygg og effektiv måte.

Gratis prøvetimer

Feelgood er et folkehelsekonsept som er for alle, og Tone og Mette håper at særlig de som av forskjellige grunner ikke kan, eller ønsker å trene på et vanlig senter, vil benytte seg av treningstilbudet når de nå åpner på Bøler.  


- Eldre og kronisk syke for eksempel, kan lett falle utenfor på vanlige treningssentre, fordi de kan trenge tilrettelegging og ekstra hjelp og veiledning for å bruke tradisjonelle apparater, eller fordi det er for mye mennesker eller for mye støy. På Feelgood kan man bare sette seg ned og la maskinen bevege kroppen i et lyst og luftig lokale uten støyende musikk, sier de to.

4.februar åpnet de dørene på Feelgood Bøler, men det var mange som var ivrige etter å komme i gang, så de måtte også ha åpent for prøvetimer og trening allerede to uker før åpningen.

- Det finnes mange vanlige treningssentre, men det er på tide at flere i Oslo-området blir kjent med dette unike konseptet. Det er kanskje lett å tenke at Feelgood blir en konkurrent, men senteret blir heller et supplement til andre helsetilbud, understreker Tone og Mette. 

- Feelgood har fokus på folkehelse hvor motoriserte treningsmaskiner bidrar til at fysisk aktivitet er noe alle mestrer. Det er ikke alle som føler seg vel på et tradisjonelt treningssenter. På Feelgood trenger man ikke å ha noen treningserfaring eller være redd for å gjøre noe feil, avslutter Tone Kristiansen.